04 January 2009

Perlukah?

Sebenarnya aku sedang dlm pertimbangan utk mengubah gaya penulisan aku di blog ni sbb ada yg bertanya ke mana menghilangnya gaya penulisan negatif aku mcm dulu2. Dulu aku menulis secara underground, promote blog aku kat forum2 serata dunia, submit blog kat web directory utk cari pembaca dan sebagainya. Sbb tu artikel yg aku tulis mmg agak negatif jugak la sesuai dgn kehendak para pembaca internet yg dahagakan 'ilmu pengetahuan'. Tapi takdelah seteruk blog-blog lain yg menceritakan kehidupan liar diorang dan penuh dgn gambar2 pompuan tak cukup kain, malah ada gambar2 cock meat sandwich dan sebagainya lagi. Korang boleh search sendiri kalau tak caya ttg kewujudan blog2 camtu.

Namun kini dah ramai orang2 terdekat dgn aku yg dah baca blog aku sbb adanya linking antara satu sama lain. Aku peduli apa kalau org lain nak pandang negatif kat aku pun. Aku menulis dgn penuh keikhlasan, dan tak naklah menonjolkan yg aku ni baik sangat (padahal aku bukannya jahat pun). Takde lelaki yg tak suka tengok pompuan bogel ok? Melainkan dia tu tok imam (zaman skg takleh caya, ustaz pun ada rogol org). Jadi disebabkan ada perasaan malu kat kawan2 maka aku pun decide nak ubah gaya penulisan aku. Itu je sebabnya. Tapi ini semua masih dlm pertimbangan kerana aku memikirkan perlukah? Perlukah bermuka tebal atau menjadi talam dua muka. Bukan mudah utk menjadi diri sendiri kecuali jika kita tidak mengendahkan pandangan org lain terhadap kita.

3 comments:

  1. buat je ape2..oang bace jugak..ni mesti ad oang kutuk nih..

    ReplyDelete
  2. pg mampos la org lain ckp ape jim.ni blog ko.bkn blog org lain.lantak kn je diorang.kalo diorang xsuke,jgn bace blog ko.btol x?

    ReplyDelete
  3. btol2...ko bajet baek la..tau la mission ko sem nie dah bermula...huhu

    ReplyDelete