14 June 2010

Teori penyiasatan video artis terlampau

Baru-baru ini umum dikejutkan dgn tersebarnya video porno di internet yg dipercayai dirakam oleh dua orang artis yg berasal dari negara seberang. Kedua-dua mereka menafikan bahawa mereka telah melakukan perbuatan tekutuk tersebut. Rata-rata di internet terutamanya di ruang forum dan komen blog berbelah bagi sama ada ingin mempercayai tentang perkara ini atau tidak. Tidak kurang yg mengatakan bahawa dlm video itu adalah orang yg mirip kpd pasangan artis tersebut. Kira macam pelanduk dua serupa la ni. Tapi masalahnya takkan la kedua-dua pelanduk pun serupa pada masa yg sama? Terpulanglah kpd setiap individu utk menilai. Aku pun begitu juga, aku mempunyai pandangan sendiri.



Tanpa membazirkan masa, aku lantas ingin menyiasat kebenarannya. Beberapa laman blog dan laman storage aku susuri utk mencari fail tersebut. Aku dapati ada beberapa laman storage yg telah mendelete video tersebut. Manakala fail di satu website ni pula memerlukan password utk extract video tersebut. Kena cari password lak. Sebenarnya bukan aku nak sangat download video terlampau ni, tapi atas sebab penyiasatan aku terpaksa bersikap professional. Aku perlu menilai segala bukti melebihi keraguan yg munasabah terlebih dulu sebelum membuat sebarang keputusan.


Setelah meneliti video tersebut, aku mendapati aksi mereka sangat sangat memberahikan. Pada pendapat aku memang mereka adalah watak di dlm video tersebut. Bukan sengaja menimbulkan fitnah, tetapi itu yg aku rasakan. Tidak ada pelanduk sedang mengawan di dlm video itu melainkan merekalah sendiri yg menjadi pelanduknya. Kualiti video tahap sampah, tetapi masih jelas boleh melihat wajah kedua-dua artis tersebut serta boleh melihat alat sulit mereka juga. Setelah meneliti tubuh si perempuan yg agak mantap di dlm video itu, aku tanpa ragu-ragu membuat keputusan bahawa mmg dialah orangnya. Walaupun timbul keraguan ttg tatu di pinggang tapi itu tidak menghalang aku drpd membuat hipotesis awal. Aku juga cuba meneliti suara si perempuan berdasarkan erangan dan jeritan kecil yg kedengaran. Tetapi aku tidak sanggup meneruskan utk mendengar kerana bimbang akan terpesona. Bagi sesiapa yg suka benda2 camni aku nasihatkan tak payah la korang cari video ni. Sebab aku dah habis melakukan penyiasatan.

Sebenarnya dlm masa yg sama aku juga ada terjumpa video kedua yg melibatkan lelaki yg sama tetapi si perempuan pula org berlainan. Video kali ni agak clear, gambar cantik. Manakala dlm video tersebut suara mengerang si perempuan lebih jelas kedengaran dan sangat menggairahkan, senang cerita baik korang tak payah tengok la video ni. Bimbang jikalau selepas menonton nanti, isteri atau awek korang akan menjadi mangsa kerakusan korang lak. Lebih teruk lagi kalau sabun kat bilik air rumah korang habis dikerjakan.

Aku rasa takde apa yg perlu dipertikaikan lagi. Kalau kantoi gambar bogel, bolehlah kata gambar super impose atau photoshop. Ini kantoi video, beb. Camne nak cover lagi? Bekas Menteri kesihatan pun terpaksa mengaku bila video seks dia kantoi masa dulu. Be gentle lah, mengaku je kesilapan. Pandai rakam tapi tak reti nak simpan. Inilah jadinya. Sekali lagi aku nyatakan di sini, keputusan aku hanyalah pendapat aku saja. Aku juga tak menyatakan nama artis-artis yg terlibat kerana tak mahu menimbulkan fitnah. Walaupun aku tahu ada ramai pembaca yg boleh teka siapa mereka kerana berita ni dah lama panas kat internet dan surat khabar. Apa yang penting ialah perkara yg baik kita jadikan tauladan, yg buruk kita jadikan sempadan. Perbuatan aku mendownload video tu jangan korang jadikan tauladan pulak ye...

5 comments:

  1. bkn pelanduk ke yg men jim?

    ReplyDelete
  2. hahaha..ajim sangap...poodah la ko punye penyiasatan..

    ReplyDelete
  3. jije - bukan pelanduk, tapi manusia bertanduk (devil). hehehe..

    apek - mesti la kena siasat dulu sebelum terima sesuatu perkhabaran. ko dah tengok ke?

    ReplyDelete
  4. Dengar cerita ada lagi 30 video bakal keluar.Boleh bisnes nie Jim.Orang kata apa ek...ha! SAHAM NERAKA!

    ReplyDelete
  5. Buat bisnes jual nasi lemak lagi bagus..

    ReplyDelete