20 December 2011

FIFA 12



Lama dah aku tak main game fifa ni. Last sekali aku main fifa 2007. Entah camne terbuka pintu hati nak cuba main fifa pulak selepas menonton review di youtube.

Kelainan memang terasa berbanding pro evo. Kalau dlm pes rentak permainan lebih laju dan mendebarkan, dlm fifa12 pula agak slow. Mungkin sebab adanya tactical defending yg mana korang kena membaca permainan dan gerakan lawan. Kalau main terjah je, akan memakan diri.

Corak permainan memang aku nak puji. Hampir2 menyamai permainan dlm dunia sebenar. Inilah game simulasi bola sepak yg paling realistik buat masa ni. Kalau dlm pes aku belasah Liverpool 8-0 senang2 je, dlm fifa12 pulak kebiasannya akan menang dgn jumlah jaringan yg rendah 1-0, 2-0 dsb. Dlm dunia sebenar pun mana selalu menang besar2. Man Utd menang lawan Arsenal 8-2 tu je la sekali sekala berlaku.

Lain2 spt presentation, gameplay, memang cun la. Lagi pun game ni licensed kan. So memang terbaik la.

No comments:

Post a Comment