16 April 2011

Life as usual...


Dlm masa dua minggu kebelakangan ni aku telah berjaya memuat turun empat game iaitu Crysis 2, Dead Space 2, Dead Rising 2 dan Avatar the game. Avatar tu game tahun 2009 punya. Aku baca review, tak memberangsangkan. Tapi sebab aku suka movie dia, itu pasal aku download jugak tu. Total saiz bandwith yg dihabiskan lebih kurang 22GB jugak la. Aku direct download je pasal kat ofis kan. Lagipun aku tak pernah guna torrent.

Aku baru je selesai main Fallout:New Vegas. Lebih kurang dua bulan setengah aku main game tu. Sekarang ni dah install Crysis 2 pulak. Boleh main, tapi ada sikit 'lag' la. Graphic memory aku 256mb tapi bila combine dgn system memory aku 2gb, hypermemory graphic aku akan jadi 1024mb. Tapi performance masih tak reasonable lagi.

(table aku capture dari website support.sapphire.com)
Aku banyak baca forum kat internet pasal benda2 hardware ni, tapi banyak sangat yg aku tak faham. Mungkin aku kena cuba tambah ram dulu la. Kalau aku tambah ram jadi 4gb, graphic memory aku akan jadi 2gb. Jadi, tak perlulah nak beli grafik kad baru. Apa pun, esok aku nak pegi usha kat pc fair dulu la.

Kalau tengok senarai game yg belum sempat aku mainkan ada banyak lagi sebenarnya. Tapi yg game latest diantaranya ialah Warhammer retribution dan Two Worlds 2.

Ada banyak lagi game yg akan keluar sepanjang tahun ni seperti Fable 3, Batman Arkham City, Warhammer Space Marine dll. Mungkin ada pertambahan game lagi selepas ni...

2 comments:

  1. boleh tak update skali screenshot... so , i will know how was it...

    ReplyDelete
  2. Ok. Next time aku letak screenshot.

    ReplyDelete