14 April 2012

Kronologi handset aku.. dulu, kini, selamanya...

1. Nokia 3315 (Apr 2004-Feb 2005)


Handset pertama ayah aku belikan masa aku masuk matrikulasi dulu. Pernah tertinggal dlm teksi tapi sempat recover balik. Akhirnya kena curi masa final sem kat matrik dulu.

2. Nokia 3220 (Dec 2004 - present)

Handset ni aku beli pakai duit biasiswa kiranya handset pertama yg aku beli la. Aku suka lampu liplap2 kat tepi tu. Masih elok lagi tapi aku simpan kat rumah je hanset ni skg.

3. Nokia 6110 Navigator ( Apr 2008 - Jun 2011)




Ini set original aku beli harga dia rm1250 masa tu. Handset yg paling aku sayang tapi dah rosak terus skg ni.

4. Nokia 1280 ( Jun 2011 - present)


Handset ni aku beli kat Segamat masa aku tgh jaga projek kat sana. Sebab masa tu handset navigator aku dah jem secara mengejut, kiranya handset ni emergency buy la. Handset ni pernah terjatuh dari ketinggian 2 meter masa aku keje kat site, tapi masih steady cuma calar sikit je. Bateri tahan seminggu ni, siap ada lampu suluh lg.

5. Samsung SGH E950 ( Nov 2011 - present)


Asal mulanya emak aku pakai handset ni. Tapi pastu mak aku dah tukar handset lain, jadi dia pass kat aku lak. Aku pakai lg skg ni.

6. CSL Mi322 (Mar 2012 - present)

Aku beli kat internet masa awal bulan Mac yg lalu dgn harga rm299. Saja nak cuba pakai handset Android. Boleh masuk dua sim card ni dgn micro sd card boleh up sampai 32gb. Sayangnya aku takde beli sim card lagi jadi aku guna handset ni utk layan wifi je la.

3 comments:

  1. Slm. Jim, Nokia 3220 tolak dengan kawan bole? Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. henset Nokia 3220 tu dah arwah der..huhu

      Delete
  2. Bos CSL Mi322 ada lagi ke...saya mahu belilah...

    ReplyDelete