12 August 2013

Starcraft II : Heart of the swarm

Starcraft 2 free direct download
The second expansion from Starcraft 2 trilogy, Heart of the swarm continues from its first story Wing of Liberty. The story begin when the rebellion leader, Jim Raynor and Sarah Kerrigan- his girlfriend who become human again involved in an attack. In one of the scene when they try to flee from the attack, Jim sacrifices himself to let Sarrah escaped. He was captured by the government before later executed to death.  
Sarrah became the Queen of Zerg again in order to get revenge for her love. She gathered an army of Zerg  and defeated some of Zerg's powerful lord to gain enough support for final attack on Terran empire. The main story was decent enough although it's not as good as Wing of Liberty. The video game's graphic is fantastic and it's interesting to see how the strory will resume again in Legacy of void.



Ini adalah expansion kedua di dlm trilogi starcraft 2. Setelah tiga kali berhari raya, barulah dapat main game ni. Sebenarnya expansion set ni dah keluar bulan Mac yg lalu. Tapi disebabkan masa tu aku outstation kat Johor, jadi terpaksalah menangguhkan hasrat nak main game ni pada masa tu. Kisah bermula apabila ketua pemberontak iaitu Jim Raynor dan aweknya iaitu Sarah Kerrigan yg telah menjadi manusia semula terbabit dlm suatu serangan. Ketika nak menyelamatkan diri, Jim telah melepaskan aweknya pergi terlebih dahulu. Dipendekkan cerita, kemudian Jim pun telah ditangkap oleh tentera pemerintah. Sarah tak puas hati sebab belum sempat pun dia berasmara, balak dia telah ditangkap dan akan dihukum bunuh. Maka Sarah pun kembali semula menjadi permaisuri Zerg iaitu bangsa raksasa yg cepat membiak utk kembali membalas dendam. Kisah berikutnya boleh diketahui apabila anda menghabiskan game ni. Dari segi jalan cerita agak menarik juga la walaupun tak sehebat Wing of Liberty. Grafik memang super tip top. Aku memang tak sabar nak tunggu sambungan trilogy ni iaitu Legacy of the void. Bila la nak keluar? Berapa tahun lagi agaknya?

No comments:

Post a Comment