21 April 2016

My project dah siap. Now it is time for graduation..

Dah lama tak tulis kat blog aku ni. Sebenarnya aku agak busy sejak beberapa bulan yg lepas. Walau pun banyak dugaan yg berlaku pada bulan lepas, namun ada satu perkara positif yg berlaku iaitu aku berjaya menyiapkan research project utk Master's Degree aku.

Ini adalah video utk projek tersebut. Electronic gear changing mechanism utk rear derailleur basikal. Sekarang ni aku tinggal nak tulis report je. Harap2 boleh graduate dlm bulan depan.


Dalam video kat atas tu tak nampak aku tekan button. Servo motor tu digerakkan menggunakan Arduino Microcontroller.
Berikut adalah beberapa contoh video projek Arduino yg telah aku lakukan dgn rakan aku :




No comments:

Post a Comment