12 February 2017

Bila Hacksaw Ridge nak tayang kat Malaysia ni?


Semalam aku baru tonton filem ni. Blu-ray rip tau, bukan gambar dlm wayang. Huhu. Ianya sebuah filem tentang perang dunia ke-2 di mana Amerika syarikat cuba menawan kubu tentera jepun di Okinawa. Dalam filem ni tak ada kereta kebal atau pesawat pengebom pun. Tapi scene perang dia sangat best. Kalau korang nak tengok scene letupan dan bom, orang putus kaki, badan berkecai, maka inilah filem yg sesuai. Hehe. Memang ngeri beb! Tapi scene battlefield dia mula selepas sejam tayangan. Sejam awal tu cerita pasal kisah hidup watak lakonan si Garfield tu je.

Watak utama dia adalah seorang tentera medik, tapi yg eklusifnya dia ni tak pernah tembak seorang pun musuh di medan perang sebab dia tak bawa senjata pun kerana dia memang berikrar tak nak pegang senjata! Panjang betul ayat aku tulis ni, haha!

Aku tak nak ulas atau review pasal filem ni, nanti spoiler pulak kang. Korang tengok la sendiri nanti 16 Feb 2017 ni dia tayang kat pawagam GSC. Filem Hacksaw Ridge ni tercalon sbg Best Picture utk anugerah Oscar. Bagi aku memang layak pun. Best giler cite dia.

Sementara nak tunggu filem ni tayang kat Malaysia, aku cadang korang tonton dulu filem lain dlm senarai berikut:

1. Arrival

    - Filem alien yg menguji minda. Skor muzik dia best giler!! Tercalon utk anugerah         Oscar

2. I.T.

    - Filem lakonan Pearce Brosnan di mana bekas pekerja dia hack rumah mewah dia       dan kacau family dia. Best jugak la

3. Keeping up with the joneses

     - Filem ni kelakar. Serius...

4. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

     - Best jugak! Style giler filem ni

5. Snowden

     - Best! True story tentang whistle blower yg masih hidup dan dikehendaki oleh              pihak CIA. 

6. Sully

     - True story tentang kapal terbang terhempas dlm sungai. Best!

7. The girl on the train

     - Filem ni best bila nak sampai penghujung. Masa tu terjawab segala persoalan.              Haley bennet ada bogel dlm filem ni. Emily blunt pun ada bogel jugak. Tapi                    haley bennet lagi hot ok! Wakaka

8. The girl with all the gifts

     - Filem zombie yg sangat best! Ending dia menarik!

9. The edge of seventeen

    - Filem remaja. Hot jugak si Hailee stainfeld tu. Muda bergetah. Hehe

10. War dogs

      - Berdasarkan true story, tetapi telah ditokok tambah. Yahudi kencing yahudi. Best         jugak

No comments:

Post a Comment